Medverkande gårdar 2021

Vi återkommer så snart vi kan med de gårdar som kommer att medverka 2021. Alla medverkande gårdar har någon form av servering och vissa erbjuder lokala produkter att köpa med sig. Tänk på att ha med kontanter och/eller ha Swish. Gårdarna reserverar sig för eventuell slutförsäljning och vi rekommenderar att ni har med en vattenflaska och lite snacks för säkerhets skull.

Gulo Gulo Charcuterie

Gulo Gulo Charcuterie

Här produceras färska, värmebehandlade och lufttorkade charkuteriprodukter. Mathantverk är ledord i produktionen och den kunniga handen har högsta närvaro i processen. Strävan är att göra produkter helt fria från E-ämnen och onödiga tillsatser, eftersom det just är onödigt. Gulo Gulo betyder “järv” på latin.

Gästas idag av Hälsingebygdens Foodtruck som serverar Glödhopperullar med Gulo Gulos Persilje- eller Bourbon korvar m tillbehör.

Boas & Magasinet i Förnebo

Boas & Magasinet i Förnebo

På den mer än 100-åriga gården fanns det fram till slutet av 1950-talet en handelsbod, därav namnet ”Boas”. De nuvarande ägarna öppnar nu upp gården och handelsbodens gamla varulager, ”Magasinet i Förnebo”, för kreativitet, aktivitet och välmående.

På menyn står det hemmagjorda mocktails (alkoholfria cocktails) med energirika tillbehör från gården.

vegetarisk

Järvsö Lanthandel

En ny butik som precis slagit upp portarna – här brinner man för det enkla och goda och arbetar direkt med våra fantastiska producenter. Köp med dig läckerheter hem eller sitt ned och ät en bit mat i butiken.

Tips: Börja dagen här med en frukost i trädgården och avsluta med att bunkra upp med lokala varor, kommer du däremellan serveras assietter med godsaker som får smaklökarna att blomstra!

glutenfritt   laktosfritt   vegetarisk

Järvsö Creperie

Järvsö Creperie

Dagen till ära ordnar vi en lemonadbar! Crepes och galetter står på menyn, och fokus är lokala råvaror. Obs! Öppnar 11.30

glutenfritt   laktosfritt   veganskt

Björskas

Björskas

Gården gästas idag av Olle från Olles bisysslor. Olle har med sig honung som finns att köpa och berättar om bina och hur dem gör honung. Ingen servering på denna gård.

Björs

Björs

Gården har funnits i släktens ägo sedan 1500-talet, och troligtvis längre än så. Gården brukas helt ekologiskt med köttdjur, några dikor, får, grisar och katter. Av oss kan man köpa fin KRAV-Potatis denna dag och beställa lådor av KRAV-Nötkött från välmående djur.

Det är även här ni hittar Järvsöklämman – hällvarma tunnbrödsklämmor med lokala smaker.

vegetarisk

Koppars

Koppars

Gården, som härstammar från 1871, ligger vid stranden i Säljesta och här går flotten mot Skästrasidan.

På menyn står det grillade beercan burgers á la Koppars, gjorda på högrev från Järvsö! Finns även med Halloumi.

glutenfritt   laktosfritt   vegetarisk

Pallars

Pallars

Lantbruket drivs av Olle Pallars. Olle är den 13:e generationen på gården, så bondelivet är väl inarbetat i släkten. Du kommer kunna köpa med våra goda dessertostar hem.

På menyn står det osttallrik och lyxig ostglass – du läste rätt och den är supergod!

glutenfritt   vegetarisk

Traktormuseet

Traktormuseet

Ligger i Kalv och här visar Jonas Jonsson sin fina samling av gamla traktorer, bilar och mopeder. Ett besök du inte vill missa! Fika finns att köpa här.

vegetarisk

Mickel-Mats

Mickel-Mats

En ekologisk mjölkgård som drivs i 10:e generationen! Förutom korna finns det även får, höns, ankor & getter på gården.

På menyn står det mjölkdrinkar gjord på gårdens mjölk, ostkaka och kaffe.

vegetarisk

Kristofers

Kristofers

Kristofers – Kalvstigen 6

En av de 7 världsarvsgårdarna. Här bedrivs ett aktivt jord- och skogsbruk med dikor och får. En gård som har gått i arv i 14 generationer och där dörren alltid har varit öppen för nya influenser.

På menyn står det Pastelitos och arepas både veganska och med kött från gården, hemgjord ravioli, hembakat fikabröd, kaffe och hemkokt saft.

glutenfritt   laktosfritt   vegetarisk

Olmårs

Olmårs

Här odlar man ekologiska spannmål, bland annat speltvete, svedjeråg och dala lantvete. Visning av gårdsmuseum. Det kommer att finnas mjöl och bröd och andra godsaker till försäljning.

På menyn står det Dinkel våfflor med sylt och grädde, hembakat bröd, kaffe och hemkokt saft.

glutenfritt   laktosfritt   vegetarisk

Tura Gård

Tura Gård

Här odlas ekologiska kålväxter såsom broccoli, blomkål, grönkål… både gott o nyttigt! Du kommer kunna köpa med lite grönsaker om du så önskar.

På menyn står det broccolisoppa och hemkokt saft

glutenfritt   vegetarisk

Stenegård

Stenegård

Här finns hantverksbutiker, galleri, auktioner, bageri, besökscentrum för Världsarvet Hälsingegårdar, Barnens Stenegård, restaurang, trädgårdscafé, stor trädgård och örtagård. Parkering finns för de som kommer långväga ifrån, en bra startplats för Järvsö Gårdstramp. Här finns det möjlighet att registrera sig och hämta ut armband och program mellan kl 8.30 och 16.00.

glutenfritt   laktosfritt   vegetarisk