Medverkande gårdar

Alla medverkande gårdar har någon form av servering och vissa erbjuder lokala produkter att köpa med sig. Tänk på att ha med kontanter och/eller ha Swish. Gårdarna reserverar sig för eventuell slutförsäljning och vi rekommenderar att ni har med en vattenflaska och lite snacks för säkerhets skull.

Ersk-Anders

Hälsingegården Ersk-Anders, som ligger i Skästra, har funnits i släkten sedan 1500-talet och den 16:e generationen växer upp här nu. På gården bedrivs ett aktivt jordbruk med drygt 300 tackor, som har uppgiften att föda lamm och hålla landskapet öppet.

Koppars

Flottningen kommer ske mellan Koppars i Säljesta och Skästra. På Koppars kommer det finnas glass och halloumi gjord på fjällkomjölk och du kommer kunna träffa Snövit (kalven på bilden) som föddes den 2 augusti. Musikunderhållning utlovas också!

Pallars

Pallars – Lantbruket drivs av Olle Pallars. Olle är den 13:e generationen på gården, så bondelivet är väl inarbetat i släkten. Det är här Jarseostarna produceras av Sofia som jobbar i mejeriet på gården. Besöker du oss kan du provsmaka ostarna och såklart köpa med hem till ostbrickan. Vi har delikatessostar, färskost och ostkaka. Välkommen!

Traktormuseet

Traktor Museum – Ligger i Kalv och under Järvsö Gårdstramp visar Jonas Jonsson sin fantastiska samling av gamla traktorer, bilar och mopeder. Har ni inte varit där förut kan vi varmt rekommendera ett stop, välkomna!

Mickel-Mats

Mickel-Mats – En ekologisk mjölkgård som drivs i 10:e generationen! Förutom korna finns det även får, höns, ankor o getter på gården.

Kristofers

Kristofers – En av de 7 världsarvsgårdarna. Här bedrivs ett aktivt jord- och skogsbruk med dikor och får. En gård som har gått i arv i 14 generationer och där dörren alltid har varit öppen för nya influenser.

Olmårs

Olmårs – som också är öppen och där odlar man ekologiska spannmål.

Tura Gård

Tura Gård – här odlas ekologiska kålväxter såsom broccoli, blomkål, grönkål… både gott o nyttigt! Något vegetariskt kommer stå på menyn och du kan även köpa med lite grönsaker om du så önskar. Välkommen till oss under Järvsö Gårdstramp!

Jon Hansas

Jon Hansas – Gården drivs av Janne Hansson och han gästas av Tevsjö Kvarn denna dag som lagar chili gjord på högrev! Varmt välkomna på Järvsö Gårdstramp!

Järvsö Gårdsbageri

Järvsö Gårdsbageri – öppnar sitt café på gårdsbageriet för deltagarna i Järvsö Gårdstramp. Här kan du njuta av en god kopp kaffe med nybakad bulle och köpa med ett gott bröd!

Stenegård

En bra startplats för Järvsö Gårdstramp. Finns bra med parkering och vi kommer ha en station där vi lämnar ut kartor och armband. Dessutom finns här hantverksbutiker, galleri, bageri, besökscentrum för Världsarvet Hälsingegårdar, Barnens Stenegård, kreativa verkstäder, restaurang, trädgårdscafé, stor trädgård och örtagård. Välkomna!